96 години от погрома над Зимния дворец

Четвъртък, 07 Ноември 2013 15:01 Публикувана в Свят Прочетена 578 пъти

Днес се навършват 96 години от Великата октомврийска социалистическа революция (ВОСР), която промени историята на целия свят. Комунистическата партия на Русия, в която членуват 5 000 души е организирала шествие в чест на революцията, което започва от улица Тверска и стига до площада на Революцията.

На тази дата, на Червения площат за 12-път се провежда и тържествен марш, посветен на годишнината от историческия парад на moscow-victory-dayЧервената армия на 7 ноември 1941 година, когато руснаците, неотстъпващи на традициите си, провеждат парада, независимо от факта, че армиите на Хитлер са били само на  няколко десетки километра от Москва. russia

Парадът на Червения площад вече се провежда не в чест на Октомврийската революция, а за да се почете паметта на войниците, заминали директно след парада на фронта. 

Междувременно Кремъл съобщи, че поради голямото количество хора в центъра на Москва, мавзолеят на Ленин ще бъде затворен за посетители.

Последно променена в Четвъртък, 07 Ноември 2013 15:09
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате