Надя от Пуси Райът навърши 24 години в сибирска поправителна колония

Петък, 08 Ноември 2013 13:06 Публикувана в Свят Прочетена 802 пъти
снимка: theblazonedpress.it снимка: theblazonedpress.it

Днес Надежда Толоконникова навършва 24 години и само надзирателите на Путин знаят къде и с кого тя ще отпразнува рожденния си ден, тъй като слугите на президента все още не желаят да кажат къде се намира момичето. Адвокатката на Надя от Пуси Райът - Ирина Хрунова заяви, че вероятността Толоконникова да е преместена в Сибир е голяма.

Хрунова допълни, че е получила информацията от служител на Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН), а не от съпруга на Надежда - Пьотр Верзилов. http://svobodennarod.com/world/3445-nadezhda-ot-pusi-raiat-izchezna-bezsledno.html

Официалните представители на ФСИН отказаха да вземат отношение по въпроса. Единственото, което заявиха бе, че в момента, в който Надежда пристигне до новото си местонахождение, адвокатът и роднините й ще бъдат уведомени официално в срок от две седмици.

"Искам да заявя, че където и да се намира Толоконникова, в която и колония да излежава присъдата си, ние ще следим отношението на властите към нея. ФСИН трябва да си даде сметка, че където и да изпратят Надежда, адвокатите й ще защитават правата й", каза Ирина Хрунова пред журналисти. Хрунова допълни, че контактът й с Толоконникова е бил прекъснат преди три седмици, но тя вече е подала жалба до Върховния съд и очаква отговор в най-кратък срок.

Представителят на организацията за защита на човешките права в Русия-  Владимир Лукин заяви, че единственият отговор, който той е получил на запитването си къде е Надя бил, че тя се храни добре.

Припомняме, че през август миналата година, две от момичетата на Пуси Райът - Надежда Толоконникова и Мария Альохина бяха осъдени на две години затвор в поправителна колония заради хулиганство.

Последно променена в Петък, 08 Ноември 2013 17:52
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате