Руснак отмъкнал 6 милиарда рубли арестуван в камбоджанска джунгла предаден от адвоката си

Вторник, 12 Ноември 2013 12:48 Публикувана в Свят Прочетена 702 пъти
снимка: ntv.ru снимка: ntv.ru

Обявеният за международно издирване руски бизнесмен Сергей Полонски беше открит в дебрите на камбоджанската джунгла. Полонски е обвинен в присвояване на около 6 милиарда рубли от акционери в незавършен строеж на жилищен комплекс.

Избягалият в Камбоджа предприемач изчезна в джунглата, след като разбра, че Кремъл е изпратил иск до камбоджанските власти за екстрадирането му.

                                                    sergej polonskij interpol 3

 

Операцията по задържането му е била ръководена лично от директора на националния департамент за борба с тероризма на Камбоджа Уай Сок Кхи. Според официалното изявление на силите за сигурност, в акцията са участвали около 40 полицейски служители.

Адвокатът на Полонски съобщи, че бизнесменът е задържан от камбоджанската полиция. Той добави, че полицаите обградили импровизираната землянка на Полонски, който се предал в ръцете им доброволно.

Основната новина за много от криминалните репортери и журналисти обаче е не задържането на мошеника, а поведението на адвоката му, който преди седмица официално съобщи, че клиентът му се укрива в Камбоджа.

 

Последно променена в Вторник, 12 Ноември 2013 13:44
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате