Тибетски монах се самозапали по време на заседание на комунистите в Китай

Вторник, 12 Ноември 2013 13:53 Публикувана в Свят Прочетена 638 пъти
снимка: REUTERS снимка: REUTERS

За пореден път тибетски монах се самозапали в знак на протест срещу политиката на Китай по отношение на Тибет. http://svobodennarod.com/world/3195-kitai-smyata-tibet-za-regresivna-idiliya.html

http://svobodennarod.com/views/144-v-balgariya-i-v-tibet-goryat-zhivi-fakli.html


20-годишният монах Церинг Гиял се заля с бензин и драсна клечката, която го превърна в жива факла по време на заседанието на лидерите на китайската комунистическа партия, предизвикано от срещата на президента на Китай Си Цзинпин и премиера на червената република Ли Къцян.
http://svobodennarod.com/world/3485-prezidentat-i-premierat-na-kitai-se-zaklyuchiha-v-hotel-za-da-obsadyat-ikonomikata-na-chervenata-republika.html
Според информация, предадена от агенция Франс Прес, полицаите потушили пламъците и откарали монаха в болница, където лекарите продължават да се борят за живота му.

Последно променена в Вторник, 12 Ноември 2013 17:58
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате