Пентагонът отказа на Русия сделка за 345 милиона долара

Четвъртък, 14 Ноември 2013 11:04 Публикувана в Свят Прочетена 686 пъти
илюстрация :  anuddercast.com илюстрация : anuddercast.com

Пентагонът се отказа от заявката си да закупи 15 руски хеликоптера Ми-17, предназначени за афганистанските военновъздушни сили, съобщи агенция Ройтерс. Причина за отказа на чичо Сам е станал фактът, че руската държавна фирма Рособоронекспорт продава оръжие и на правителството на сирийския президент Башар Асад.


От американското министерство на отбраната съобщиха, че сделката за 345 милиона долара, ще допринесе за подкрепата на режима на Асад, което е в разрез с политиката на САЩ.
„Търговията с доставчика на тези хеликоптери е морален упадък и като нация ние трябва да спрем субсидирането на военните престъпления на Асад”, заяви един от сенаторите на САЩ  - Джон Корнин.

Последно променена в Събота, 16 Ноември 2013 14:57
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате