Катя от Пуси Райът призова за бойкот на Олимпийските игри в Сочи

Понеделник, 18 Ноември 2013 11:38 Публикувана в Свят Прочетена 583 пъти
снимка: REUTERS снимка: REUTERS

Преди няколко дена, Екатерина Самуцевич от руската пънк група Пуси Райът призова поддръжницита на групата да бойкотират Зимните олимпийски игри в Сочи като своеобразен начин на протест срещу политиката на руския президент Владимир Путин да „затяга гайките” на опонентите си, предаде агенция Ройтерс.


Според Екатерина, Олимпийските игри в Сочи, които трябва да се проведат през 2014 година, започват да се превръщат в политическо, а не в спортно събитие. Тя допълни, че новите закони, които са приети от властите са потвърждение за репресивната политика на Путин, който иска да притисне противниците си в ъгъла.


Самуцевич смята, че атлетите трябва да се обединят срещу терора на Путин и да бойкотират игрите подобно на тези през 1980 година в Москва, когато много от световните топ спортисти се обявиха срещу инвазията на СССР в Афганистан и отказаха да вземат участие в Олимпиадата.

Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате