Въоръжен мъж простреля фотограф в редакцията на френския вестник Либерасион

Понеделник, 18 Ноември 2013 13:29 Публикувана в Свят Прочетена 553 пъти

Тази сутрин въоръжен с „пушка помпа” мъж е влязъл в сградата на на вестник Либерасион в Париж и е произвел няколко изстрела във фоайето, съобщи агенция Франс Прес.  Нападателят е ранил един от фотографите на изданието, след което избягал.


Раненият е бил откаран в близката болница със сериозни рани в областта на гръдния кош и корема. Състоянието му е критично.
В момента районът около редакцията на вестника е отцепен.

Разследващите случая смятат, че инцидентът е свързан със случая в петък, когато въоръжен мъж влезе в сградата на информационната агенция  BFMTV в Париж, размахвайки пушка и отправяйки закани към журналистите. В този случай обаче въоръженият не е стрелял. След като приключил с гневните заплахи, той изчезнал в неизвестна посока.

Последно променена в Понеделник, 18 Ноември 2013 14:08
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате