Боклукчиите започват да разчистват превърналия се в бунище Мадрид

Понеделник, 18 Ноември 2013 14:08 Публикувана в Свят Прочетена 468 пъти
снимка: REUTERS снимка: REUTERS


Днес приключи стачката на боклукчиите, която продължи почти две седмици и буквално превърна испанската столица Мадрид в бунище. http://svobodennarod.com/world/3571-madrid-se-vmirisa.html . Работниците и работодателите успяха да се споразумеят като и двете страни направиха компромиси.


Работодателите се съгласиха да отменят планираните над 1000 съкращения на работни места, докато работниците склониха да не искат повишаване на заплатите в рамките на 5 години. Още няколко допълнителни споразумения прекратиха кошмара на жителите на града, които трябваше да прескачат разлагащите се боклуци и да дишат миазмите на разложените отпадъци.

Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате