×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 547

Бронирани коли окупираха Триполи

Понеделник, 18 Ноември 2013 15:41 Публикувана в Свят Прочетена 669 пъти
снимка: Haytham al-Moussawi снимка: Haytham al-Moussawi

Нарастващото напрежение между въоръжените групи от Мисрата и властите в Триполи, доведе до тежки сблъсъци в либийската столица, вследствие на което либийската армия навлезе в града, за да осигури безопасността на жителите и да прекрати конфликта между воюващите страни, съобщи агенция Франс Прес.

Десетки бронирани коли на либийската армия и войници бяха разположени в столицата  Триполи след отвличането на  заместник-началникът на либийското разузнаване Мустафа Нух вчера. Нух беше освободен от похитителите си рано тази сутрин.

Междувременно, в либийския град Бенгази бе извършено покушение над полковник Абдулла ал Саити - началник на Общата камара за сигурност и военен управител на Бенгази. Полковникът е оцелял, но в резултат на атентата е загинал един от приближените му, а друг е тежко ранен.

 

Последно променена в Понеделник, 18 Ноември 2013 16:25
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

1 коментар

Влезте, за да коментирате