Близо един милиард долара «дремят» в банковите сметки на Тимошенко в чужбина

Вторник, 19 Ноември 2013 13:58 Публикувана в Свят Прочетена 787 пъти
Снимка: АР Снимка: АР

Във връзка с искането на Европейския съюз да позволи на Юлия Тимошенко да се лекува в чужбина (http://svobodennarod.com/world/3569-ukraina-otzeni-svobodata-na-timoshenko-na-20-miliarda-dolara.html ) , първият заместник председател на парламентарния Комитет по законодателството в Украйна - Владимир Олейник  заяви, че това е в разрез със законите на страната  му, предаде агенция Интерфакс.

«Тимошенко има огромни банкови сметки в САЩ и Швейцария. Ако ние позволим тя да напусне страната ни под какъвто и да е предлог, държавата няма да получи обратно откраднатите от нея пари.  В момента Украйна е завела дела в САЩ и Швейцария с иск сметките й да бъдат запорирани и върнати в бюджета на държавата», допълни Олейник. Той подчерта, че правителството е намерило сметки, в които има около половин милиард долара като добави, че това е само върхът на айсберга.

Владимир Олейник  допълни, че освен това Тимошенко е присвоила 400 милиона отпуснати като заем на Украйна от Русия. Той добави, че още 200 милиона са отклонени от бюджета по нареждане на Тимошенко – сума, която буквално изчезнала от счетоводните книги.

«Ако Юлия Тимошенко напусне Украйна тя ще изчезне безследно и ще живее охолно с откраднатите пари» допълни Олейник като призова ЕС да се отнесе сериозно към случая, а не да поставя условия преди да се запознае с фактите и доказателствата , уличаващи злоупотребите на Тимошенко.

Последно променена в Сряда, 27 Ноември 2013 14:06
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате