Арестуваха парижкия терорист

Четвъртък, 21 Ноември 2013 10:59 Публикувана в Свят Прочетена 498 пъти
снимка:REUTERS снимка:REUTERS

Благодарение на снимката, разпространена от френската полиция, силите за сигурност арестуваха заподозрения извършител на нападенията срещу вестник Либерасион и банка Сосиете Женерал.  http://svobodennarod.com/world/3614-snimka-na-parizhkiya-terorist-zatyaga-primkata-okolo-vrata-mu.html

Силите за сигурност са арестували 52-годишният Абделхаким Декар, след като получили обаждане от парижанин, който твърдял, че заподозреният е гостувал в дома му, пише вестник Фигаро. По време на ареста Декар е бил в колата си.

Според съобщение на полицията, по време на задържането, заподозреният е бил неадекватен и видимо под влиянието на наркотици или други химически субстанции.

От министерството на вътрешните работи съобщиха, че Абделхаким Декар има криминално минало. През 1998 година той е бил осъден на четири години затвор за подпомагане на престъпна група, за която е закупувал огнестрелно оръжие.

Полицаите, разследващи случая заявиха, че все още не е установено дали Декар е свързан и с нахлуването в офисите на  BFMTV в петък.

Последно променена в Четвъртък, 21 Ноември 2013 12:47
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате