Американски военен самолет потроши малко летище в Канзас

Петък, 22 Ноември 2013 10:27 Публикувана в Свят Прочетена 449 пъти

Американски военен самолет се приземи на погрешно летище в щата Канзас, вместо във военно-въздушната си база. При опита си да кацне, огромният Боинг 747-400 - модел който има най-голям капацитет за пренасяне на товари, предизвика паника сред диспечерите, тъй като пистата за приземяване не била достатъчно дълга за мащабите на самолета. 

Благодарение на съвместните усилия на пилотите и диспечерите, самолетът е кацнал успешно, нанасяйки поражения единствено на пистата и на част от съоръженията около нея.

„Сър, току що се приземихме, но на погрешно летище, сър. Докладвам, че самолетът и екипажът са в добро състояние”, заявил командира.

Последно променена в Петък, 22 Ноември 2013 12:12
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате