Украинската опозиция съди премиера Азаров за злоупотреба с властта

Понеделник, 25 Ноември 2013 12:56 Публикувана в Свят Прочетена 472 пъти
Николай Азаров, снимка: AFP Николай Азаров, снимка: AFP

Депутати от украинската опозиционна партия Батькивщина  поискаха прокуратурата да започне наказателно дело срещу премиера Николай Азаров. Опозицията обвинява Азаров в злоупотреба с властта и превишаване на служебните пълномощия заради участието му в решението да прекрати подготовката за подписване на споразумение за асоциация с ЕС, съобщи РИА Новости.

Депутатите твърдят, че правителството е нарушило конституцията на Украйна като се позовават на  член 11 от закона на вътрешната и външна политика. В документа  като основен принцип е определена интеграцията на Украйна в европейското политическо, икономическо и правово пространство с цел получаване на членство в ЕС.

Последно променена в Сряда, 27 Ноември 2013 14:01
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате