Няма да пречим на протестите, каза Киев като извади палки, газ и яки момчета

Понеделник, 25 Ноември 2013 14:38 Публикувана в Свят Прочетена 673 пъти
снимка: REUTERS снимка: REUTERS

Председателят на парламентарната група на управляващата „Партия на регионите” в Украйна - Михаил Чечетов заяви, че власти няма да пречат на провеждането на протестни акции на привържениците на евроинтеграцията, съобщи агенция РИА Новости.
„Това, че у нас има демонстрации, означава, че нашият президент е най-демократичният. Нека хората поседят на площада, да се поразходят из Киев.  Важното е да не правят боклук в центъра”, заяви Чечетов.

Изказването на Чечетов бе прието от международни и местни политически коментатори като крайно цинично, тъй като то бе направено на фона на сблъсъците между привържениците на евроинтеграцията и силите на реда пред сградата на правителството в Киев.

Сътрудниците на специалните подразделения на полицията използвали срещу демонстрантите гумени палки и сълзотворен газ. От своя страна, протестиращите замеряли полицаите с различни предмети. Сблъсъците накарали властите да изпратят допълнителни полицейски сили в района на многохилядните демонстрации.
Междувременно в Одеса, по разпореждане на съда, бе премахнат палатковият лагер на привържениците на евроинтеграцията. Според сведения на украинската опозиционна партия „Удар”, около 5 часа сутринта местно време, около сто полицаи отцепили района около паметника на Херцог Ришельо, където се намирал лагерът, след което силите за сигурност  арестували 24 протестанти и разрушили всички палатки и флагове.

Последно променена в Сряда, 27 Ноември 2013 14:01
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

2 коментара

  • Връзка на коментара Гладиол Каракочев Вторник, 26 Ноември 2013 16:53 публикуван от Гладиол Каракочев

    Пересвет е капут

  • Връзка на коментара Пересвет Вторник, 26 Ноември 2013 12:42 публикуван от Пересвет

    КИЕВ - ПЕРВАЯ ТВЕРД СВЯТОЙ РУСИ И РУССКОГО ДУХА, КУСОК РОДИН НАШЕЙ! СЛАВА ЖЕЛЕЗНОЙ РУССКОЙ-УКРАИНСКОЙ ВЛАСТИ! САЛЮТ С РОДНОЕ РУССКОЕ УРРАААААААААА!

    СЛАВА РОССИИ!

Влезте, за да коментирате