20 000 демонстранти протестират в центъра на Киев

Вторник, 26 Ноември 2013 15:54 Публикувана в Свят Прочетена 888 пъти
снимка: REUTERS снимка: REUTERS

Украинският президент Виктор Янукович определи решението си да се откаже от подписването на  споразумението с  ЕС  като „трудно, но неизбежно” и обеща да направи Украйна държава по европейски стандарти.  Той призова съгражданите си да запазят мира и спокойствието в страната.

Въпреки призивите на президента, над 20 000 демонстранти се събраха вчера в центъра на Киев, протестирайки срещу решението на Киев  да отложи подписването на споразумението за търговия и сътрудничество с ЕС .

В съвместно изказване председателят на ЕК  - Жозе Мануел Барозу и председателят на Европейсия съвет Херман Ван Ромпой приветстваха демонстрантите, протестиращи срещу  решението на правителството.

„Украинските граждани показаха, че напълно разбират историческия характер на европейското асоцииране. Бихме искали да подчертаем за пореден път силното неодобрение на руската политика по отношение на Украйна” , заявиха Барозу и Ромпой в съвместното си изказване.

Последно променена в Сряда, 27 Ноември 2013 14:14
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате