Съдят Христо Стоичков за фалшиви договори

Вторник, 26 Ноември 2013 18:52 Публикувана в Свят Прочетена 732 пъти
Снимка: Юлияна Николова Снимка: Юлияна Николова

Христо Стоичков  и дузина негови бивши съотборници от италианския футболен отбор Парма ще бъдат подведени под отговорност за взимане на пари от фалшиви договори за реклама за компания  Пармалат, която е собственик на клуба, съобщи агенция Франс Прес.


Прокуратурата в Парма е образувала дело по повод фиктивния фалит на Пармалат. Комисията, разследваща компанията, която обяви несъстоятелност, установи, че в периода между 1992-2003 година Пармалат е изплатила над 10 милиона евро на около 20-тина футболисти извън ранките на договорените заплати. Спортистите са получавали парите под формата на хонорари за несъществуващи рекламни кампании на собственика на Парма.

Последно променена в Вторник, 26 Ноември 2013 19:01
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате