Печат на тази страница

Шантажът на украинския президент може да се увенчае с успех

Сряда, 27 Ноември 2013 12:34 Публикувана в Свят Прочетена 656 пъти
Оценете
(1 глас)
снимка: tabloid.pravda.com.ua снимка: tabloid.pravda.com.ua

Шантажът на украинският президент Виктор Янукович, който заяви, че асоциирането с ЕС ще нанесе финансови щети на Украйна,  може да се увенчае с успех.  Емисарят на ЕС, Александър Квашниевски съобщи, че ЕС обмисля предоставянето на заем от няколко милиарда евро, с което да компенсира Киев за загубата на асоциирането с Европейския съюз, пише вестник  Взгляд.


В същото време руският президент Владимир Путин призова призова ЕС да се въздържа от резки изказвания по адрес на Москва. Путин отбеляза, че Украйна дължи на Русия над 10 милиарда долара за газ.
„Газпром вече е подписал няколко анекса към договора с Украйна. Един от тях касае понижаване на цените на газа. Понижаването беше 100 долара за хиляда кубика, като общата сума възлиза на 10 милиарда долара, които  Русия все още не е получила ", заяви Путин.

Последно променена в Сряда, 27 Ноември 2013 13:59
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате