Тимошенко празнува рождения си ден гладна, но отправя апели от затвора

Сряда, 27 Ноември 2013 14:56 Публикувана в Свят Прочетена 485 пъти
снимка: REUTERS снимка: REUTERS

Днес бившият украински премиер Юлия Тимошенко навършва 53 години. След като обяви гладна стачка http://svobodennarod.com/world/3680-timoshenko-shte-gladuva-dokato-es-ne-donese-hlyab-v-kiliyata-i.html тя няма да има възможност да хапне торта, но използва времето си пълноценно. От затвора, тя призова политическите сили да се обединят за благото на Украйна и да поставят на втори план политическите си пристрастия. Чрез дъщеря си Евгения, тя разпространи апела си в социалните мрежи.

"Заради нашите цели, заради нашето единство, заради нашите сили и нашите победи моля от все сърце всички политически сили да приберат партийните символи, партийните знамена и лозунги. Моля всички да създадат единен съвет на Европлощада, в който да участват представители на всички активни обществени и партийни групи.

Работете заедно, решавайте заедно! В този общ съвет няма нужда от никакви ръководители, наставници и организатори. Решавайте всички, както в ЕС - с консенсус. Нашата цел е Европа. Украйна - това е Европа.

Нашето единство е основа за пълна победа. Или ще се подпише споразумение, или Янукович няма да е президент", се казва в призива на Тимошенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Последно променена в Сряда, 27 Ноември 2013 15:58
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате