Виталий Кличко и Сергей Бубка скочиха срещу Янукович

Четвъртък, 28 Ноември 2013 10:11 Публикувана в Свят Прочетена 623 пъти
Виталий Кличко. Снимка: Ройтерс. Виталий Кличко. Снимка: Ройтерс.

"Хората, които не се страхуват, които не си стоят кротко, които се борят за бъдещето си - само те могат да спечелят. Защото без борба, няма победа. Затова ще докажем, че Украйна принадлежи на Европа", заяви Виталий Кличко, който е лидер на опозиционната партия "Удар" и шампион по бокс. Той се присъедини към демонстрантите и призова за запазване на натиска върху режима на президента Виктор Янукович.

Кличко призова протестиращите в Киев да не се отказват и да се борят за бъдещето на европейска Украйна. Неговата формация "Удар" е посветена на "отворената политика" въз основа на европейските демократични стандарти. Към него се присъедини многократният олимпийски и световен шампион по овчарски скок Сергей Бубка с рекорд на всички времена.. 

Гражданите настояват правителството да подпише споразумението за асоцииране към ЕС и да съживи диалога с Русия, която беше против него.  Самият Янукович заяви, че създаването на "общество с европейски стандарти" в Украйна няма алтернатива.

Миналия четвъртък украинският кабинет шокира европейските лидери, като обяви, че преустановява подготовката на подписването на споразумението за асоцииране на срещата на върха във Вилнюс на 29 ноември. 

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Четвъртък, 28 Ноември 2013 10:24
Влезте, за да коментирате