Имигрантите от бившия СИВ ще възродят нацизма в Европа

Четвъртък, 28 Ноември 2013 14:32 Публикувана в Свят Прочетена 741 пъти
снимка: opensocietyfoundations.org снимка: opensocietyfoundations.org

Германия и Франция се присъединиха към британския премиер Дейвид Камерън, който вчера обяви, че ще засили правилата за отпускане на социални помощи на имигрантите. http://svobodennarod.com/evropa/3689-deivid-kameran-zatyaga-merkite-za-bezdomni-i-bezrabotni-imigranti.html

Според вестник Файненшъл таймс, Ангела Меркел и Франсоа Оланд споделят опасенията на Камерън, че новата вълна от български и румънски имигранти ще  увеличи популярността на крайнодесните партии на изборите за Европейски парламент през 2014 година.

В сряда, Берлин вече обсъди мерките, които трябва да се вземат срещу неоправданите молби за социални помощи, които стимулират граждани от по-бедните държави да имигрират в страни със стабилна социална политика.

Само през този месец, например, германският канцлер Меркел е получила молби от около 20 кметове на различни градове, които изискват спешна финансова помощ за покриване на разходите на имигрантите от Източна Европа.

От своя страна, Париж поиска по-строг контрол за временно работещи чужденци. Франсоа Оланд заяви, че ще предприеме сериозни мерки срещу това, което той нарича "злоупотреба с правилата на ЕС за временна трудова заетост на чуждестранни граждани".

Социалистическата партия на Оланд е силно притеснена, тъй като именно проблемът с имигрантите може да популяризира идеите на френската крайнодясна партия Национален фронт.

 

Последно променена в Четвъртък, 28 Ноември 2013 19:28
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате