600 километрова жива верига тръгва от Киев до полската граница

Петък, 29 Ноември 2013 14:20 Публикувана в Свят Прочетена 800 пъти
снимка: civilnet.am снимка: civilnet.am

В Украйна продължават протестите в подкрепа на подписването на споразумението за асоцииране с Европейския съюз. В столицата и големите градове на страната се провеждат демонстрации срещу решението на официалните власти за неподписване на споразумението с ЕС, съобщи агенция Ройтерс. http://svobodennarod.com/world/3713-bryuksel-otkaza-kompromis-yanukovich-izbra-kremal.html http://svobodennarod.com/world/3702-koi-shte-kupi-ukraina-rusiya-ili-evropa.html

Протестиращите, сред които има и студенти, граждани на средна възраст и пенсионери, настояват украинските власти да подпишат ключовото споразумение с ЕС.

В Киев, независимо от студа, на площад Независимост се събраха няколко хиляди души, които пеят патриотични песни и скандират проевропейски лозунги. В момента протестиращите организират жива верига, която ще започне от центъра на Киев и ще завърши на западната граница на Украйна.

Човешката верига има за цел да  съедини символично Украйна и Полша, която е член на  Европейския съюз. Живата верига ще е с дължина около 600 километра и ще включи участието на над  500 000 души.

 

Последно променена в Петък, 29 Ноември 2013 15:01
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате