Сърби драснаха клечката на общежитие за сирийски бежанци

Петък, 29 Ноември 2013 17:54 Публикувана в Свят Прочетена 7864 пъти
снимка: matsyateknik.com снимка: matsyateknik.com

Жителите на малкия сръбски  град Обреновац, който се намира на  около 30 километра югозападно от Белград, подпалиха работническите общежития заради плановете на властите да настанят в тях сирийски бежанци.

Властите, които планираха да настанят бежанците в  изоставените сгради  били силно изненадани след като се озовали пред димящите останки. Жителите на градчето решили да предприемат крайни мерки, след като опитите им да блокират пътищата се оказали безуспешни.

Те драснали клечката и изпепелили постройки с площ от 400 квадратни метра, които изгорели до основи. Силите на властта, които ескортирали няколко автобуса с бежанци, се обадили в Белград, за да поискат нови разпоредби по отношение на преразпределението на бежанците. Полицаите, придружаващи автобусите, разпитали кмета на Обреновац, който повдигнал рамене и казал, че общежитията изгорели посреднощ - време, в което той спял в любящите обятия на съпругата си.

Въпреки усилията на полицията, в градчето не се намерил нито един свидетел на възникналия пожар. Всички жители на Обреновац твърдяли, че или са били пияни или са спели. 

Единственият човек, живеещ близо до запалените сгради, който би могъл да свидетелства казал на полицаите, че има проблеми със слуха и по време на инцидента гледал турски сериал.

 

Последно променена в Събота, 30 Ноември 2013 16:50
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

4 коментара

 • Връзка на коментара Марамунка Четвъртък, 01 Май 2014 14:18 публикуван от Марамунка

  Организирани са, евала...

 • Връзка на коментара poohy Събота, 30 Ноември 2013 22:47 публикуван от poohy

  Браво! С нелегалните имигранти друг начин няма!

 • Връзка на коментара Симона Петък, 29 Ноември 2013 21:42 публикуван от Симона

  Евалата, "той спял в любящите обятия на съпругата си", "Всички жители на Обреновац твърдяли, че или са били пияни или са спели", "има проблеми със слуха и по време на инцидента гледал турски сериал.".. верно сречни люди! Какво ги бърка, тихомълком решили проблема предварително и си гледат живота! Много ме нарадва тази статия =D

 • Връзка на коментара Leon Петък, 29 Ноември 2013 19:00 публикуван от Leon

  Хахахаха,имал проблеми със слуха и по време на инцидента гледал турски сериал.Опасни са сърбите

Влезте, за да коментирате