Обща стачка в Лвов, изплашен депутат моли Путин да прати танкове

Понеделник, 02 Декември 2013 13:34 Публикувана в Свят Прочетена 607 пъти
снимка: metro.co.uk снимка: metro.co.uk

Днес, в град Лвов започва обща стачка в подкрепа на Националния щаб на протеста в Киев. Председателят на регионалния координационен съвет във Лвов - Петро Колоди заяви, че подкрепящите протестите в Киев сами ще решат начина, по който да стачкуват ако имат желание да се присъединят към демонстрациите в столицата на Украйна.

От друга страна, управляващите власти в големите градове на Украйна, поискаха от президента Виктор Янукович да обяви извънредно положение, предадоха украинските медии. Насрочени са извънредни заседания от областните и градски съвети в Одеса, Крим, Днепропетровск, Полтава, Харков и Севастопол. Според агенция Интерфакс, заседанията ще имат за цел да изработят стратегия в подкрепа на правителството в Киев

Агенция РБК съобщи, че депутатът Сергей Смолянинов, член на управляващата Партия на регионите на президента Янукович е изпратил петиция до руския президент Владимир Путин. "Обръщаме се към вас с молба да окажете военна помощ и подкрепа на правителството и президента на Украйна, за да се защити суверенитета на страната и руското население в Украйна. Молим ви да съгласувате с правителството на Украйна изпращането на въоръжени сили на Руската федерация, за да може страната ни да се защити от армията на САЩ и техните НАТО-овски агресори", се казва в петицията на Сергей Смолянинов.

 

Последно променена в Понеделник, 02 Декември 2013 14:28
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате