Протестиращи превзеха кметството в Киев и издигнаха яки барикади

Понеделник, 02 Декември 2013 14:28 Публикувана в Свят Прочетена 899 пъти
снимка: АР снимка: АР

Вчера вечерта, протестиращи влязоха в сградите на кметството и профсъюзния дом и се барикадираха. Според местните медии в кметството има около хиляда души, а в профсъюзния дом- над 500.

"Силите на реда призовават гражданите, които поеха контрола над кметството, да се откажат от  незаконните си действия и да напуснат сградата", заяви представител на киевската полиция.

От своя страна окупантите нямат намерение да напускат барикадите. Юри Левченко, който е един от координаторите на окупацията, заяви, че вратите и прозорците са добре барикадирани и атаките на силите на реда ще бъдат безуспешен. По думите му във вътрешния двор на кметството има стотина членове на спецчастите Беркут.

 

 

Последно променена в Понеделник, 02 Декември 2013 14:39
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате