Световният шампион по бокс Виталий Кличко нокаутира Янукович

Понеделник, 02 Декември 2013 14:39 Публикувана в Свят Прочетена 680 пъти
снимка: theguardian.com снимка: theguardian.com

Тази сутрин в Киев, демонстранти тръгнаха от площада на Независимостта към сградата на правителството, за да проведат протестна акция с настояване за оставка на управляващите. Водачи на опозицията казаха, че антиправителствените демонстрации ще продължат до оставка на сегашните управляващи, съобщи агенция DPA. 

"Ще останем тук, докато не бъдат изпълнени исканията ни за оставка на правителството на Никола Азаров и на президента Виктор Янукович", заяви в речта си  пред около 100 000 души опозиционният лидер и бивш световен шампион по бокс Виталий Кличко.

http://svobodennarod.com/world/3700-vitalii-klichko-i-sergei-bubka-skochiha-sreshtu-yanukovich.html

Той допълни, че протестиращите се разграничават от агресивните действия на групата маскирани младежи, които се опитаха да щурмуват президентството. Кличко нарече действията им провокация, целяща да злепоставени мирните протести на хората на площад Независимост.

 

Последно променена в Понеделник, 02 Декември 2013 14:57
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате