Военни от вътрешни войски са пренасочени в Киев

Понеделник, 02 Декември 2013 17:52 Публикувана в Свят Прочетена 475 пъти
снимка: wikimedia.org снимка: wikimedia.org

Над  хиляда военни от украинските вътрешни войски са пренасочени в Киев, за да охраняват държавните административни сгради и да участват в мерките за въвеждане на ред в столицата.

„По заповед на украинския вътрешен министър в Киев са привлечени допълнителни сили във връзка с мащабните протестни акции в столицата.

От управленията на териториалните командвания на вътрешни войски към Киев са изпратени достатъчен брой военнослужещи за осигуряването на обществения ред”, се казва в официално съобщение на украинското МВР.

 

Последно променена в Понеделник, 02 Декември 2013 18:04
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате