Лех Валенса: " Украйна е силно зависима от Русия"

Понеделник, 02 Декември 2013 19:11 Публикувана в Свят Прочетена 768 пъти
снимка: rts.rs снимка: rts.rs

Носителят на Нобелова награда за мир и бивш президент на Полша Лех Валенса подкрепи протестите в Украйна, но подчерта, че изборът на страната е много труден, раздвоен и тежък.


" Не може да има свободен и силен Европейски съюз без участието на Украйна. Най-важното в момента  е ЕС да продължи преговорите си с Украйна, но никога не трябва да се забравя факта, че Украйна има силна зависимост от Русия. На този етап ЕС не е в състояние да компенсира загубите на Украйна, ако тя развали отношенията си с Русия и поради тази причина властите се опитват да запазят връзките си с Кремъл", заяви Валенса пред журналисти.

Последно променена в Понеделник, 02 Декември 2013 19:40
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате