Владимир Путин: "Опозицията или не може да контролира събитията, или е параван за екстремистки действия"

Вторник, 03 Декември 2013 11:37 Публикувана в Свят Прочетена 585 пъти
снимка: BDK.com снимка: BDK.com

 

Пред журналисти руският президент Владимир Путин заяви, че  протестите в Украйна са всъщност добре планиран акт на опозицията да разклати легитимната власт.

"Според мен това е много внимателно подготвян протест, който е подготвян за президентските избори през март 2015 година.  Е, това е един малък фалстарт", каза Путин. Той допълни, че е повече от очевидно, че демонстрациита са добре подгорвени и нарече протестиращите добре обучени войнстващи групи.

Путин заяви директно, че опозицията или не може да контролира събитията, или е параван за екстремистки действия.  В изявлението си пред медиите, руският президент каза, че сблъсъците в Киев имат слаба връзка с отношенията между ЕС и Украйна и споразумението за асоцииране, което никой от опозицията и организаторите на протестите не е прочел и анализирал. 

"Мнозина твърдят, че с решението си управляващите власти отнемали мечтата на украинския народ. Но ако се вгледате в съдържанието на тези споразумения, то до тази мечта, а мечтата е хубава, мнозина просто може и да не доживеят, защото условията са много тежки". Владимир Путин добави, че искрено се надява ситуацията да се нормализира и подчерта, че Русия ще приеме избора на украинския народ, какъвто и да е той.

 

редактор Яна Михайлова

Последно променена в Вторник, 03 Декември 2013 12:20
Влезте, за да коментирате