Файненшъл таймс: Британците мигрират най-много

Четвъртък, 05 Декември 2013 15:17 Публикувана в Свят Прочетена 475 пъти

След като миналата седмица британският премиер Дейвид Камерън даде интервю пред вестник Файненшъл таймс във връзка с опасенията му от новата вълна на имигранти и новите мерки, които ще предприеме правителството му http://svobodennarod.com/evropa/3689-deivid-kameran-zatyaga-merkite-za-bezdomni-i-bezrabotni-imigranti.html , вестникът публикува свой коментар по този повод.

" Британският премиер е наясно с масовата миграция и би трябвало да знае, че никой в ЕС не мигрира повече от британците", се казва в коментара. изданието изнася данни от доклад на Световната банка, в който се казва, че 4.7 милиона британски граждани живечт извън пределите на Великобритания. След тях се нареждат германците и италианците - с 3.5 милиона души живеещи в чужбина. Най-голям брой англичани са се изселили в Австралия - около 1 милион души, 800 000 са предпочели да живеят в Испания, а 400 000 във Франция.

В коментара се казва, че  Камерън е прав по отношение на незабавните социални помощи, тъй като за да ги получаваш първо трябва да ги заслужиш. Изданието подчертава, че въпреки смислените аргументи на Камерън, премиерът трябва да се съгласи, че както англичаните имат право да избират страната, в която да работят и живеят, така и гражданите на останалите членки на ЕС имат същото право.

 

редактор Яна Михайлова

Последно променена в Четвъртък, 05 Декември 2013 15:31
Влезте, за да коментирате