Унгария и Русия подписаха договор за газопровода Южен поток

Четвъртък, 12 Декември 2013 13:45 Публикувана в Свят Прочетена 669 пъти
снимка: lngworldnews.com снимка: lngworldnews.com

По време на работна среща между унгарския премиер Виктор Орбан и шефа на Газпром Александър Милер, между Русия и Унгария беше подписан договор за проектиране на газопровода Южен поток, съобщи агенция УНИАН.

Според вестник  Коммерсант, Русия има сериозни съюзници в лицето наБългария, Словения и Унгария, през териториите на  които ще премине основната част от газопровода. Изданието допълва, че натискът на Европа, може да отслабне, след като председателстващата в ЕС Литва отстъпи мястото си на Гърция, която активно сътрудничи с Русия и дори обмисля участието си в проекта. 

 

редактор Яна Михайлова  

Последно променена в Четвъртък, 12 Декември 2013 14:19
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате