Евросъюзът прекрати преговорите с Киев. Джон Маккейн към протеста: Америка е с вас

Неделя, 15 Декември 2013 19:09 Публикувана в Свят Прочетена 761 пъти

Европейският съюз обяви днес, че спира всякаква работа с Украйна по споразумението за търговско и политическо асоцииране на страната. Причината е неспособността на правителството в Киев да даде убедителен ангажимент, че иска да подпише подобна сделка. Новината съобщи в Туитър европейският комисар за разширяването Щефан Фюле Според него думите и делата на президента Виктор Янукович и неговото правителство, "се раздалечават все повече и повече, а аргументите им нямат нищо общо с реалността".

Фюле писа, че казал на украинския първи вицепремиер Серхий Арбузов миналата седмица в Брюксел, че по-нататъшните преговори за споразумението са обусловени от ясен ангажимент от страна на Киев да го подпише. "Не получих отговор. Работата се прекъсва", посочи Фюле в социалната мрежа.


Говорител на украинското правителство заяви пред агенция Интерфакс, че Киев ще реагира само на официални коментари на Брюксел относно състоянието на преговорите за асоцииране. 

Днес продължиха протестите в Киев под мотото "Денят на достойнството". В украинската столица пристигна сенаторът от САЩ Джон Маккейн, който на митинга подкрепи искането на протестиращите страната да влезе в Европейския съюз и заяви: "Аз съм с вас. Америка е с вас".

Последно променена в Вторник, 17 Декември 2013 10:13
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара Георги Бяндов Вторник, 17 Декември 2013 01:24 публикуван от Георги Бяндов

    Какво достойнство, идва чужденец да им се намесва в живота, да ги учи къде да членуват....Този типигьозлък показва, че американците вече наистина са се отчаяли от безсилието си и играят ва банк. Ама що за ограничени същества са тия, които ще го аплодират, вместо да го изхвърлят, полят с развалени яйца.

Влезте, за да коментирате