Осъдиха ислямистките фанатици разфасовали английски войник с мачете

Петък, 20 Декември 2013 15:39 Публикувана в Свят Прочетена 2375 пъти
Майкъл Адеболаджо и Майкъл Адебовале, снимка: Enterprise News and Pictures Майкъл Адеболаджо и Майкъл Адебовале, снимка: Enterprise News and Pictures

Британският съд осъди британските мюсюлмани от нигерийски произход Майкъл Адеболаджо и Майкъл Адебовале за жестокото убийство на английския войник Лий Ригби. Близките дни ще бъде произнесена точnата присъда за двамата джихадисти.

Припомняме, че на 22 май ислямистките фанатици нападнаха посред бял ден Ригби и го съсякоха с мачете, след което влачеха трупа му по улицата, крещейки възхвали в името на Аллах.

Подробности четете на: http://svobodennarod.com/world/270-islyamski-fanatitzi-obezglaviha-britanski-voinik.htmlhttp://svobodennarod.com/world/283-obezglaveniyat-voinik-e-imal-dve-godishen-sin.html

Пред съда двамата джихадисти  не признаваха вината си и твърдяха, че убийството е част от водената от тях война в името на Аллах и е отговор на войните, които западни страни водят в Ирак и Афганистан. Майкъл Адеболаджо, както и съучастникът му Майкъл Адебовале, отгледан като християнин и приел исляма през тийнейджърските си години, не показа никакво разкаяние и целуна Корана, когато обвинителната присъда на журито бе прочетена, предаде Дейли телеграф.

Нападението показа силата на идеологията на Ал Кайда да превръща британци във фанатици, които вярват, че са воини на Аллах и им е заповядано да убият в знак на отмъщение за външната политика на западните държави в мюсюлманските земи, посочва британското издание, пише вестник  Гардиън.

 

редактор Яна МихайловаПоследно променена в Понеделник, 23 Декември 2013 14:01
Влезте, за да коментирате