КНДР заплашва да нанесе удар по Южна Корея

Събота, 28 Декември 2013 10:02 Публикувана в Свят Прочетена 881 пъти
снимка: people.com.cn снимка: people.com.cn

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун посети военна част на Корейската армия в град Нампхо по случай тържествата за годишнина от назначаването на неговия баща Ким Чен Ир за върховен главнокомандващ, съобщи  Би Би Си. Заобиколен от високопоставени военни, в това число и ръководителя на политбюро на севернокорейската армия, Ким Чен Ун призова въоръжените сили на страната да бъдат готови за война без предупреждение. 

Преди няколко дни, върховният лидер на КНДР изпрати факс до южнокорейското министерство на отбраната, в който заплаши, че ще нанесе безпощаден удар без предупреждение, без да посочва конкретни причини.

 „Революцията е непобедима, тъй като с непоколебимите си вяра и идеи войниците са готови да отдадат своя живот на лидера, ставайки живи куршуми и бомби”, заяви първият председател на Държавния комитет по отбраната, цитиран от ИТАР ТАСС.

 

 редактор Яна Михайлова

Последно променена в Събота, 28 Декември 2013 11:10

1 коментар

  • Връзка на коментара Румяна Господинова Събота, 28 Декември 2013 11:17 публикуван от Румяна Господинова

    НИКОЙ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА СЕВЕРНО КОРЕЕЦА КИМ ЧЕН УН но от него ще започне 3-тата Световна ВОЙНА И СЕ ПОДГОТВЕТЕ ДОБРЕ. това не се отнася само за Южна Корея.

Влезте, за да коментирате