Военен преврат в Турция?

Събота, 28 Декември 2013 14:26 Публикувана в Свят Прочетена 1212 пъти
Снимка: toptenplus.com/АР Снимка: toptenplus.com/АР

След  като Ялчън Акдоган -поддръжник на турския премиер Реджеп Ердоган написа материал, в който развива теорията, че корупционният скандал може да е нагласен, за да предизвика военен преврат, говорител на МО заяви, че турската армия няма да се намесва в политическата криза, предизвикана от разследването за корупция във висшите кръгове на турското правителство, съобщи агенция Франс Прес.

В изявлението се казва, че въоръжените сили на Турция няма да се намесват в политическите дебати и ще продължат да изпълняват отговорностите си, определени от закона и конституцията.

Според електронното издание на вестник Милиет, изявленията на турските въоръжени сили са предварително съгласувани с премиера Реджеп Ердоган. Изданието съобщи, че лично началникът на Генералния щаб -  армейски генерал Недждет Йозел е съгласувал текста на изявлението с Ердоган.

Според вестник Милиет, с  изявлението си турската армия  подчертава, че стои напълно извън политическите измерения, предизвикани от  антикорупционната операция на 17 декември.

 

Редактор Яна МихайловаПоследно променена в Събота, 28 Декември 2013 14:48
Влезте, за да коментирате