Съветът за сигурност осъди атентата във Волгоград. Последва втори (обновена)

Понеделник, 30 Декември 2013 07:26 Публикувана в Свят Прочетена 624 пъти

Часове след като Съветът за сигурност осъди атентата във Волгоград от вчера по обяд, последва нов атентат в руския град рано тази сутрин, съобщи Агенция Франс прес, като се позова на руски агенции. Взривен е тролейбус, загинали са поне 10 души. Инцидентът е станал в района на Качинското Волгоградско авиационното училище. Според полицията има и много пострадали.

Взривът в тролейбуса е станал час пик на една от оживените улици на града. На мястото на инцидента има тела на загинали, които са разпръснати около тролейбуса. 


Взривът е станал на улица Качинце в Дзержинския район на Волгоград. От едната страна на улицата има търговски дом, а от другата е универсален магазин. Според спецслужбите взривът е бил много мощен.


Очаквайте подробности!

Последно променена в Понеделник, 30 Декември 2013 08:01
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате