Стрелба по резиденцията на германския посланик в Атина

Понеделник, 30 Декември 2013 12:20 Публикувана в Свят Прочетена 778 пъти

Неизвестни стреляха по резиденцията на германски посланик в гръцката столица Атина рано тази сутрин. Те са открили огън към 3.30 часа местно време. На място веднага е дошла полиция за борба с тероризма. Нанесени са само материални щети, съобщи Агенция Франс прес.

По първоначална информация е било стреляно двайсетина пъти в двора на резиденцията с Калашников. 


Засега никоя организация не е поела отговорност за атентата. Премиерът Антонис Самарас и министъра на обществения ред Никос Дендиас са провели телефонен разговор с посланика, чиято резиденция се намира в северния атински квартал Халандри.


Напоследък зачестиха атентатите срещу чуждестранни дипломатически мисии, банки и компании. За техни автори се смятат представители на крайната левица и на анархистите. Те най-често предизвикват само материални щети. 

Последно променена в Понеделник, 30 Декември 2013 12:26
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате