Севернокорейският лидер заповядал чичо му да бъде оглозган от озверели от глад кучета

Събота, 04 Януари 2014 13:15 Публикувана в Свят Прочетена 873 пъти

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заповядал чичо му да бъде екзекутиран с "Куан Же" или "екзекуция чрез кучета", твърди сингапурският вестник Стрейтс Таймс. Според изданието, което се позовава на китайски източници, свързани с правителството в Пекин, Чан Сон Тек, заедно с петима от най-близките си сътрудници, е бил хвърлен на глутница гладни кучета.

Обвинените в държавна измяна и предателство мъже са били съблечени голи и затворени в клетка с около 200 озверели от едноседмичен глад  кучета. 

Чан Сон Тек беше екзекутиран на 12 декември. Въпреки липсата на каквато и да било информация за начина, по който бе изпълнена присъдата, медиите и международната общественост смятаха, че Тек и останалите обвинени са били разстреляни. Според шокиращия материал, публикуван в сингапурския вестник, екзекуцията Куан Же е продължила около един час.  Върховният лидер на КНДР, заобиколен от около  300 висши държавни служители, лично е наблюдавал как „предателите на революцията и държавата” били буквално изядени живи и оглозгани до кокъл.

В новогодишното си обръщение към нацията Ким Чен Ун  заяви, че е изчистил и ще продължава да чисти КНДР от "фракционната мръсотия". Според някои международни коментатори, с бруталните си действия Ким Чен Ун иска да демонстрира, че управлява с желязна ръка и по този начин да затвърди авторитета си.

Според информация на южнокорейските разузнавателни служби, цитирана от Си Ен Ен, промените във висшите кръгове на  ръководството в Пхенян се дължи на факта, че Чан Сон Тек водеше  преговори с Китай по отношение на външната политика на двете държави в района. Някои международни коментатори отбелязват, че според стандартите на севернокорейската идеология и пропаганда, Тек е бил прекалено „мек и податлив на външните изкушения, тъй като прекалено много се съгласявал с гледната точка на Пекин’.

Според специалистите екзекуцията на Чан Сон Тек е демонстрация към Китай, с която Ким Чен Ун иска да заяви, че няма да се съобразява с мнението , становището и политиката на Пекин.

 

редактор  Яна Михайлова

 

1 коментар

  • Връзка на коментара лео Събота, 04 Януари 2014 16:00 публикуван от лео

    Редно беше да напишете, че Би Би Си вече постави под съмнение достоверността на тази новина.

Влезте, за да коментирате