Личната вендета на Ердоган прати топ ченгета в пета глуха

Понеделник, 06 Януари 2014 12:32 Публикувана в Свят Прочетена 688 пъти
снимка: AFP снимка: AFP

След като уволни полицейските шефове в Генералната дирекция по сигурността (ГДС), турският премиер Реджеп Ердоган започна масова чистка и в областните дирекции по сигурността в цялата страна, съобщи агенция Фокус, позовавайке се на  информационната агенция Догу Хабер Ажансъ.


Ердоган, който обяви, че антикорупционното разследване и последвалите го арести е режисирано с цел сваляне на правителството, изпълни обещанията си да разчисти „организаторите му”  http://svobodennarod.com/world/4014-erdogan-shte-nakazha-vseki-oponent-koito-podkopava-upravlenieto-mi.html


В Одрин бе отстранен директор на разузнавателната дирекция - Йозгюр Никбай. Той бе „преназначен” за директор на дирекцията за обща сигурност.

В провинция Болу от длъжност бе отстранен директорът на дирекцията за борба с контрабандата и организираната престъпност Кубилай Акгюн, известен с успешните си операции против контрабандата на цигари и наркотици. Акгюн  е „повишен” на поста директор на дирекцията за охрана на спортните мероприятия.

Международните коментатори са на мнение, че Ердоган е започнал разчистването на неудобните нему кадри не само поради подозренията си за заговор, организиран от опонентите му. Някои от наблюдаващите събитията в Турция, смятат действията на премиера като лична вендета, след като синът му Билал бе сред обвинените в корупция   http://svobodennarod.com/world/4030-sinat-na-erdogan-e-v-spisaka-na-korumpiranite.html.

 

редактор Яна Михайлова

Последно променена в Понеделник, 06 Януари 2014 13:32
Влезте, за да коментирате