Ким Чен Ун „изчезна” и леля си

Понеделник, 06 Януари 2014 14:43 Публикувана в Свят Прочетена 1543 пъти
Снимка: facebook.com Снимка: facebook.com

Лелята на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е в неизвестност и най-вероятно вече прави компания на Чан Сон Тек - екзекутирания от любимия си племеник съпруг.  http://svobodennarod.com/world/3912-severnokoreiskiyat-lider-kim-chen-un-ekzekutira-chicho-si.html 

67-годишната Ким Ген Хи е дъщеря на великия основател на държавата Ким Ир Сен и една от малкото кръвни роднини на Ким Чен Ун.  

Единствената жена-генерал в Северна Корея бе видяна за последен път в компанията на своя племенник и съпругата му Ли Сол Чжу на 10 септември по време на празненствата по случай 65-тата годишнина от провъзгласяването на КНДР.

Няколко дни след екзекуцията на Чан Сон Тек, говорител на правителството обяви, че Ким Ген Хи ще запази  висшия държавен пост, който заемаше преди събитията.  http://svobodennarod.com/world/3937-samo-nepokolebimata-predanost-kam-varhovniya-lider-e-garantziya-za-zhivota-na-severnokoreitzite.html

Фактът, че на 17 декември Ким Ген Хи не се появи на годишнината от смъртта на Ким Чен Ир, стана повод за международна медийна дискусия. Версиите варират от теории за самоубийство, лечение в чужбина или „внезапна смърт”.

Привържениците на теорията за самоубийството подчертават, че лелята на Ким Чен Ун е страдала от алкохолизъм и депресия, в следствие на  проблемния си брак и самоубийството на дъщеря си през 2006 година.

Теориите за евентуалното „лечение в чужбина” имат две обяснения. Първото е, че „лечението” се извършва в изградените за целта трудови лагери, където „заразените от западната капиталистическа пропаганда” се лекуват по „специален и изключително ефективен начин’.

Второто „задгранично” лечение се осъществява с помощта на  специализирани институции, които предоставят комфорта на тихи стаи, тапицирани с меки стени и необходимото количество успокояващи медикаменти, които да облекчат страданията на  „болните” . Предположението за „внезапна смърт”  би могло да се приеме като сърдечен пристъп, скоротечна левкимия или заблуден куршум, „случайно” пръснал черепа на жертвата.

 

 

Последно променена в Понеделник, 06 Януари 2014 15:17
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате