САЩ натириха индийска дипломатка за далавери и мошеничество

Петък, 10 Януари 2014 12:59 Публикувана в Свят Прочетена 796 пъти
снимка: investigates.com снимка: investigates.com

Заместник-генералният консул на Индия в Ню Йорк - Девияни Хобрагаде замина за родината си след като на 12 декември бе задържана от американските власти по обвинения в мошеничество с визи и измама на обслужващия персонал, съобщи Би Би Си.
Индийската дипломатическа представителка бе задържана, обискирана и вкарана в ареста. Хобрагаде бе освободена срещу гаранция от 250 хиляди долара и иск за отнемане на дипломатическия й имунитет.


Въпреки протестите на индийското правителство, официалните служби на САЩ заявиха, че разполагат с доказателства за визови измами и неправомерно отношение към личния й персонал, на който дипломатката е плащала по 2 долара на час, което е една трета от минималната работна заплата в Америка.
Девяни Хобрагаде излетя от САЩ вчера през нощта, след като Индия отхвърли искането на американските власти за сваляне на дипломатическия й имунитет.
От Държавния департамент на САЩ съобщиха, че обвиненията срещу нея няма да отпаднат и в случай, че тя отново се върне в Америка, ще бъде арестувана и съдена по вече повдигнатите срещу нея обвинения.редактор Яна Михайлова

Последно променена в Петък, 10 Януари 2014 13:57
Влезте, за да коментирате