Ходорковски завърта бизнес в Израел, Путин си хапе лактите

Понеделник, 13 Януари 2014 13:38 Публикувана в Свят Прочетена 905 пъти
Снимка: REUTERS Снимка: REUTERS

След като неочаквано бе амнистиран от президента Владимир Путин, (http://svobodennarod.com/world/3994-gram-ot-yasno-nebe-putin-pomilva-nai-golemiya-si-vrag-hodorkovski-uzh-po-negova-molba.html) , бившият петролен магнат Михаил Ходорковски замина за Германия, (http://svobodennarod.com/world/4008-mihail-hodorkovski-kazaha-mi-da-napusna-rusiya.html) , а оттам – в Швейцария.

 Ходорковски не остана дълго в северната страна, от където отпътува в Израел, за да се срещне с бившия си партньор - съсобственикът на ЮКОС - Леонид Невзлин.

 В момента, Невзлин, който е осъден задочно на доживотен затвор в Русия, се занимава с търговска дейност и филантропия. Той е приел радушно Ходорковски, който смята да се срещне и с други бивши акционери на ЮКОС в Израел.

Голяма част от международните коментатори са на мнение, че президентът на Русия вече съжалява за решението си да амнистира Ходорковски, който вече откровено заяви, че ще се бори за свалянето на правителството на Путин, каквото и да му коства това.

Експертите си задават въпроса дали Путин вече не съжалява за решението си и как то ще се отрази на авторитета му за в бъдеще.

 

Редактор Яна Михайлова

Последно променена в Вторник, 14 Януари 2014 12:43

1 коментар

  • Връзка на коментара лео Понеделник, 13 Януари 2014 17:38 публикуван от лео

    в репортажа няма "скандинавска страна"?

Влезте, за да коментирате