Административният съд на Украйна нокаутира Виталий Кличко

Вторник, 14 Януари 2014 14:05 Публикувана в Свят Прочетена 896 пъти
снимка: ЕРА снимка: ЕРА

Висшият административен съд на Украйна забрани на лидера на партия УДАР -Виталий Кличко да се кандидатира за предстоящите президентски избори, съобщиха руските медии. Причина за забраната е, че многократният световен шампион по кикбокс е написал Германия в графата „жителство”, което според съдебните власти противоречи на изискванията за президентска кандидатура.

Опозицията в Украина твърди, че по този начин Виктор Янукович е елиминирал най-големия си съперник в предстоящите избори. Въпреки решението на съда, Виталий Кличко призова привържениците си и цялата  украинска опозиция да изберат един кандидат като по този начин ще успеят да надделеят над Янукович.

„Ние сме силни, когато сме обединени. Обединени сме на площад Независимост, да се обединим и в политиката. Само обединявайки усилията си ще победим. Поздравявах и разговарях с хората от палатките на площада. Те са категорични, че няма да се предадат докато  властта не се смени. Демократичните сили трябва да издигнат и поддържат един кандидат за президентските избори”, заяви в обръщението си към опозиционните сили лидерът на партия УДАР и Виталий Кличко.

 

редактор Яна Михайлова

Последно променена в Вторник, 14 Януари 2014 14:20
Влезте, за да коментирате