Сеул:”Заплахите на Пхенян са детински, но нашето възмездие ще бъде бързо и сурово”

Четвъртък, 16 Януари 2014 12:07 Публикувана в Свят Прочетена 627 пъти
колаж: techweekeurope.co.uk колаж: techweekeurope.co.uk

Сеул предупреди Пхенян, че няма да се съобрази с исканията на Северна Корея, която настоява да бъдат отменени предстоящите съвместни военни маневри между САЩ и Южна Корея. Министерството на отбраната на Южна Корея подчерта, че ако КНДР предприеме каквито и да било действия, за да саботира маневрите, Сеул ще отговори на провокациите  с мощен ответен удар.

„В случай, че Северна Корея реши да саботира военните маневри между САЩ и Южна Корея, възмездието ни ще бъде бързо и сурово”,  заяви представител на военното министерство на Южна Корея.

Той допълни, че преди да предявява претенции към действията на международното военно сътрудничество, Северна Корея би трябвало да предприеме конкретни стъпки за отказване от ядреното оръжие и да престане да изпраща детински застрашителни предупреждения  до южната си съседка.

Припомняме,че в края на декември, върховният лидер на КНДР изпрати факс до южнокорейското министерство на отбраната, в който заплаши, че ще нанесе безпощаден удар без предупреждение, без да посочва конкретни причини. http://svobodennarod.com/world/4034-kndr-zaplashva-da-nanese-udar-po-yuzhna-koreya.html

 

 редактор Яна Михайлова

Влезте, за да коментирате