Гръцки зевзек „удари в земята” фанатизиран мюсюлманин

Понеделник, 20 Януари 2014 12:51 Публикувана в Свят Прочетена 2418 пъти
снимка: dougtooke.com снимка: dougtooke.com

Преди няколко дена, гръцки таксиджия се превърна в знаменитост, след като с невероятното си чувство за хумор постави на място свой фанатизиран клиент. Атинянинът качил в колата си мюсюлманин, който поискал от шофьора да спре музиката. Гръкът учтиво го попитал дали не желае друга музика, но клиентът му изнесъл дълга реч, в която обяснил на „непросветения неверник”, че по времето на Пророка не е имало музика, която, особено западната, се смята за едно от изкушенията на Шайтана, или казано на български – Сатаната.

Шофьорът спрял музиката, отбил таксито в аварийната линия на атинската магистрала и любезно отворил вратата на клиента си като възпитано го помолил да слезе от колата.

Въпросният клиент възмутено го попитал за причината да бъде свален на толкова неподходящо място.

„Скъпи приятелю, ти ми отвори очите и ме накара да разбера, че по времето на Пророка  не е имало не само музика, но и таксита, така че слез и изчакай да мине някоя камила”, казал шофьорът и след като дарил клиента си с лукава византийска усмивка изчезнал с пълна газ от погледа на клиента си, който сигурно и до днес моли Аллах да му изпрати ако не камила, то поне някоя коза.

Или, може би, е успял да хване поредното такси и е стигнал до мъдрото заключение да не коментира отношението на Мохамед към музиката и да не споменава изкушенията на Шайтана.

 

Последно променена в Понеделник, 20 Януари 2014 14:01
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

1 коментар

Влезте, за да коментирате