Украина - държавен преврат или гражданска война?

Петък, 24 Януари 2014 11:10 Публикувана в Свят Прочетена 1173 пъти
снимка: REUTERS снимка: REUTERS

Преговорите между украинската опозиция и управляващите се провалиха, след като преговарящите не постигнаха компромис по отношение на исканията на опозицияна и условията на властите.

„Не успяхме да постигнем нищо, преговорите се провалиха. Президентът и правителството няма да подадат оставка”, заяви лидерът на опозицията Виталий Кличко от сцената на площад Независимост.

След разочароващите новини, протестиращите в Киев започнаха да изграждат барикади в центъра на града, в което се включиха и опозиционните лидери Арсений Яценюк, Олег Тягинбок и народният депутат Андрей Парубий.

„Ще се постараем да претотвратим провокациите и да проведем протестите така, че никой да не може да ни обвини в някаква провокация”, заяви Парубий.

„В Украйна се извършва опит за държавен преврат и тези, които го организират трябва открито да заявят, че тяхната цел е свалянето на законната власт в Украйна, а не да се крият зад гърба на мирните протестиращи”, заяви украинският премиер Азаров пред международни журналисти.

 

 Редактор Яна Михайлова





Последно променена в Петък, 24 Януари 2014 12:41
Влезте, за да коментирате