Детските писъци не трогнаха лидера на КНДР, чиито палачи разстреляха всички кръвни роднини на чичо му

Понеделник, 27 Януари 2014 11:09 Публикувана в Свят Прочетена 933 пъти
колаж: freedomnews.com колаж: freedomnews.com

Всички кръвни роднини на Чан Сон Тек, включително и децата, са били екзекутирани по нареждане на лидера на Северна Корея -  Ким Чен Ун, съобщи британският вестни Дейли Телеграф. Вождът на КНДР не се задоволил само с премахването на чичо си и сметнал за целесъобразно да ликвидира цялото му семейство и потомство, които според него представляват потенциална заплаха за комунистическите устои на страната.

Ким Чен Ун заповядал всички семейства, които са имали кръвна връзка с Чан, да бъдат екзекутирани, включително неговите деца и внуци.

По време на чистката, набелязаните роднини, които се опитвали да избягат са били разстреляни на място, включително и майките, опитващи се да скрият децата си. Предалите се доброволно са били отведени на мястото за екзекуции и ликвидирани моментално. Южнокорейски медии съобщават, че сред убитите са посланикът в Малайзия и братовчед на бившия №2 в управлението на страната, както и доведеният брат на Сон Тек, който бе посланик в Куба.

Кръвните  роднини на Чан Сон Тек са разстреляни до един, а тези, свързани с Чан посредством бракове, са били изпратени в трудови лагери.

 

Редактор Яна Михайлова

Последно променена в Вторник, 28 Януари 2014 09:50
Влезте, за да коментирате