Опозицията отказва да поеме „горещия картоф” на Янукович

Вторник, 28 Януари 2014 14:41 Публикувана в Свят Прочетена 696 пъти
Снимка: collegenet.com Снимка: collegenet.com

Лидерът на опозиционната партия „Батькивщина" - Арсений Яценюк отказа да оглави правителството, съобщи украинският министър на правосъдието Елена Лукаш. След отказа на Виталий Кличко да стане вицепремиер  (http://svobodennarod.com/world/4229-klichko-otkaza-da-stane-vitzepremier-na-ukraina.html ), Яценюк е вторият опозиционен лидер, отказал да приеме пост в сегашното правителство.

Украинският президент Виктор Янукович постави опонентите си в деликатна позиция, след като им предложи  да се включат в държавното управление и по този начин се представи като човек, склонен да направи компромиси в името на мира и сигурността на Украина, без обаче да удовлетвори техните изисквания, коментира агенция Франс Прес.

„Предложението на Янукович е тактика, целяща разделянето на опозицията и запазването на властта”, заяви политологът Андреас Умланд като допълни, че съгласието на президента  да се обсъди преразглеждането на конституцията е също добре измислен ход, който цели да прехвърли „горещия картоф” на управляващите в ръцете на опозиционните лидери.

 

Редактор Яна Михайлова

Последно променена в Вторник, 28 Януари 2014 15:25
Влезте, за да коментирате