Кремъл обсъжда оръжейна сделка с Египет за 2 милиарда долара

Петък, 14 Февруари 2014 14:06 Публикувана в Свят Прочетена 771 пъти
снимка: dailynewsegypt.com снимка: dailynewsegypt.com

Руският президент Владимир Путин и министърът на отбраната на Египет Абдул Фатах ал Сиси, се срещнаха в Москва, за да обсъдят оръжейна сделка на стойност 2 милиарда долара.


Египет се пренасочи към Русия, след като САЩ спря голяма част от военните си помощи след свалянето на законно избрания Морси.  Според руските медии, Кайро проявява интерес към закупуването на ракети за противовъздушна отбрана, многоцелеви изтребители МиГ-29 и хеликоптери.
По време на преговорите, Путин намекна на Сиси, че подкрепя кандидатирата му за президент, въпреки че фелдмаршалът все още не е обявил официално кандидатурата си. Руският президент пожела успех на министъра на отбраната "както от свое име, така и от името на руския народ".
Въпреки че Абдул Фатах ал Сиси, който свали от власт ислямисткия президент Мохамед Морси, не е обявил публично кандидатурата си за президент,  той се смята за най-вероятния победител, тъй като популярността му сред народа е много голяма, а освен това, до момента, той няма сериозен съперник в предстоящите избори.

Последно променена в Петък, 14 Февруари 2014 14:47
Влезте, за да коментирате