Карл Билдт: Очевидно е, че е започнала руска военна интервенция в Украина

Външният министър на Швеция обяви в Twitter становището си, че Русия създава марионетна полу-държава в Крим
Събота, 01 Март 2014 10:54 Публикувана в Свят Прочетена 1276 пъти
По време на полета си от Токио до Стокхолм над замръзналия Сибир, външният министър на Швеция – Карл Билдт, цяла нощ коментира ситуацията в Крим.   По време на полета си от Токио до Стокхолм над замръзналия Сибир, външният министър на Швеция – Карл Билдт, цяла нощ коментира ситуацията в Крим. Снимка: Профилът на Карл Билдт в Twitter.

Карл Билдт – външен министър на Кралство Швеция, написа в Тwitter:

 

„Очевидно е, че има Руска военна интервенция в Украина. Най-вероятно, най-близката цел е създаването на марионетна, про-руска полудържава в Крим“.

 

Това съобщение беше пуснато в социалната мрежа преди около един час.

Преди единадесет часа, Карл Билдт пусна друго съобщение, което гласи:

 

Страхувам се, че в Крим се разиграва сценарий, който вече сме виждали. Русия създава нови сиви зони и замразени конфликти“.

 

Преди четиринадесет часа Билдт, коментира пак в профила си в Twitter:

 

Ситуацията в Крим е тревожна. Русия трябва незабавно да изтегли контролираните от нея сили в договорените според споразуменията зони на базите. Симферопол със сигурност е извън това пространство”.

 

Съобщението от последния час на шведския външен министър беше разпростаранено незабавно в украинския интернет, където вече публикуват репортажи под заглавие: „Битката за Крим“. (http://gordonua.com/day_question/bitva-crimea.html#comm_1_1 ).

Теодор Дечев

Завършил ВИАС през 1984 г. Магистър по политология. Доктор по социология. От 1993 г. до 1997 г. е главен редактор на вестник “Свободен народ”. От 1998 до 2001 г. е заместник министър на труда с ресор индустриални отношения. Почетен председател на ССИ. В периода 2003 – 2012 г. е член на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Автор е на около четиридесет научни публикации в областта на строителните конструкции и на повече от тридесет в областта на социологията, индустриалните отношения и политологията. Преподава в УНСС, НБУ и в КИА – Пловдив. Съпредседател на „Свободен народ“ - партията на свободните социалдемократи.

Уеб сайт: teodordetchev.blog.bg
Влезте, за да коментирате