Руските войски имат почти пълен контрол над Крим. Възможна е и сухопътна операция

В Ростовска област на Руската федерация, губернаторът нареди отварянето на бежански лагери за украинци
Вторник, 04 Март 2014 12:19 Публикувана в Свят Прочетена 1468 пъти
Карта на завзетите от руските войски обекти в Крим, валидна към 23:05 часа по Кивеско време, по данни на средствата за масова информация.    Карта на завзетите от руските войски обекти в Крим, валидна към 23:05 часа по Кивеско време, по данни на средствата за масова информация. Карта: www.tsn.ua

Към 23:00 часа на 03 март 2014 г., според данните на журналистите от www.tsn.usa картината на завзетите от руските войски обекти в Крим изглежда по начина, показан на приложената карта. Украинските сили продължават да оказват съпротива на територията на Севастопол, където щабът на украинските ВМС отказва да се предаде, в района на пограничната застава в Балаклава, в района на Керч и на още някои места.

В 22:03 часа по Киевско време, и. д. Министър на отбраната на Украина – Игорь Тенюх заяви, че Русия е прехвърлила незаконно на територията на Украина около 5500 бойци. Общо в Украина в момента има около 16 000 руски военнослужещи.

 

В 21:50 часа по Киевско време, Държавната гранична служба на Украина съобщи за пробив на два микробуса и на три камиона с въоръжени лица през гранично – пропускателния пункт на паромната връзка „Крим – Кубан“ в Керч.

 

В 19:15 часа, в пропускателния пункт на паромната връзка „Крим – Кубан“ за влизане в Украина е пристигнал паромът „Ейск“. По време на граничната проверка на два микробуса, намиращи се на парома са открити 7 души въоръжени с автоматично оръжие и пистолети“, съобщават от прес службата на граничната служба.Освен това, със следващия паром - „Николай Аксеенко“ на същия пропускателен пункт са пристигнали три камиона „КамАЗ“, също натоварени с въоръжени лица. Всичките тези превозни средства са си пробили път на територията на Украина под прикритието на военнослужещи от Черноморския флот на Руската федерация".

 

В 20:23 часа по Киевско време, директорът на департамента по информационната политика на украинското мъншно министерство – Евгений Перебынис е съобщил на брифинг, че близо до границите на Харковска, Луганска и Донецка област продължава натрупването на войски и военна техника на територията на Русия.В същото време, по информация на Генералното консулство на Украина в Ростов на Дон, губилнаторът на Ростовска област е издал разпореждане за отваряне на лагери и на места за приемане на бежанци от Украина в Куйбишевския район на областта.

 

Посочените действия на представители на държавната власт на Руската федерация, могат да свидетелствуват за подготовка на руската страна за възможно нахлуване на територията на Украина през сухопътните граници“ е заявил Перебынис.

Теодор Дечев

Завършил ВИАС през 1984 г. Магистър по политология. Доктор по социология. От 1993 г. до 1997 г. е главен редактор на вестник “Свободен народ”. От 1998 до 2001 г. е заместник министър на труда с ресор индустриални отношения. Почетен председател на ССИ. В периода 2003 – 2012 г. е член на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Автор е на около четиридесет научни публикации в областта на строителните конструкции и на повече от тридесет в областта на социологията, индустриалните отношения и политологията. Преподава в УНСС, НБУ и в КИА – Пловдив. Съпредседател на „Свободен народ“ - партията на свободните социалдемократи.

Уеб сайт: teodordetchev.blog.bg
Влезте, за да коментирате